Fakturering og betaling

Her kan du læse mere om fakturering og hvordan BIF betaler vores samarbejdspartnere

Fakturering understøttes via Leverandørplatformen

For langt hovedparten af vores aftaler skal fakturering for ydelser ske elektronisk via ordrestyringssystemet Leverandørplatformen. 

Leverandørplatformen understøtter at vores samarbejdspartnerne via meget få kommandoer kan fakturere bagudrettet for de leverede ydelser i en konkret fakturaperiode. Leverandørplatformen understøtter, at der dermed kun kan faktureres i overensstemmelse med aftalerne og der skal dermed ikke ske yderligere fakturagodkendelse efter leverandørens afgivelse af faktura. 

Betalingsfristen i vores aftaler er 30 dage fra fakturamodtagelsen, men betalingen vil automatisk blive anvist via Leverandørplatformen/Københavns Kommunes økonomissystem, så snart fakturaen er oprettet af leverandøren via leverandørplatformen, jf. nedenstående beslutning i Københavns Kommune

 

Hvor hurtigt betaler Københavns Kommune sine leverandører?

Økonomiudvalget besluttede på deres møde den 21. maj 2024 at gøre ordningen med fremskudt betaling permanent, så fakturaer bliver betalt, så snart de er godkendt, jf. kommunens regler for fakturagodkendelse. Det vil ske uanset, hvilke betalingsbetingelser som står på fakturaen. 

For ydelser, der faktureres via Leverandørplatformen betyder det at betalingen sker meget hurtigt, da fakturaen ikke skal igennem yderligere intern godkendelsesproces.  

Formålet med at fremrykke betalingen er at give vores leverandører en håndsrækning i lyset af energikrisen og stigende inflation. Håbet er at en en hurtigere betaling for varer og tjenesteydelser kan bidrage til at styrke likviditeten i jeres og andre virksomheder.

Den permanente betalingsfrist fastholdes på senest 30 dage fra fakturamodtagelsesdatoen, så din virksomhed vil fortsat først have krav på betaling senest efter 30 dage.

 

Regulering af priser

I vores rammeaftaler er indført betingelser om regulering af priser i løbet af aftaleperioden. 

Du kan læse mere om de konkrete betingelser for prisregulering undervejes i aftaleperioden ved at se eksempler på kontrakter under menuen aftaler. 

I vores betingelser vil der kun blive reguleret for eventuelle prisstigninger, der ligger over 2,0 pct. i indekset i de opgjorte perioder, jf. den konkrete aftales betingelser. Hvis den årlige procentvise ændring i indekset fx er 3,5 pct., vil rammeaftalens priser blive opjusteret med 1,5 pct. (3,5 pct. – 2,0 pct.). Denne model for prisregulering afspejler det generelle effektiviseringskrav i Københavns kommune og en forventning om inflation på to procent.

Priserne kan udover de aftalte prisreguleringer i medfør af kontrakten ikke ændres i aftaleperioden.