Årsmøde med forvaltningens samarbejdspartnere

Hvert år inviterer vi vores leverandører med rammeaftale til et fællesmøde på rådhuset. Her taler vi med hinanden om, hvordan vi sammen styrker samarbejdet om sammenhængende, effektive og værdige beskæftigelsesindsatser for ledige borgere i København.

Den 2. juni afholdt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (BIF) sit årlige fællesmøde for leverandører med rammeaftaler. Årets hovedtema var beskæftigelsesreformen. 

Mødet blev indledt af Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken, som bød velkommen, delte sine perspektiver på reformen og takkede for samarbejdspartnernes bidrag til beskæftigelsesindsatsen for ledige københavnere. Herefter præsenterede direktør Marianne Becker Andersen reformens hovedpunkter og gav indblik i BIFs overvejelser, bekymringer og planer for implementeringen.

I år arrangerede forvaltningen to paneldebatter om reformen, for at få leverandørernes perspektiver frem i lyset. Paneldebatten satte yderligere fokus på, hvordan vi – med afsæt i viden og erfaringer om, hvad der virker for forskellige målgrupper – kan sætte retning for fremtidens beskæftigelsesindsats. Panelerne bestod af en gruppe leverandører der arbejder med forskellige målgrupper, direktør Marianne Becker Andersen samt en seniorkonsulent fra Psykiatrifonden. 

Den første paneldebat belyste bl.a. hvor vigtigt det er, at vi bliver ved med at holde blikket på den mest udsatte målgruppe. For både borgerne og virksomhederne har brug for støtte til at realisere det potentiale, der faktisk er for at skabe job til denne gruppe. Den anden paneldebat omhandlede reformens betydning for jobparate ledige. Her var et centralt budskab, at vi skal blive endnu skarpere på, hvilke ledige der har brug for hjælp til at finde job, og hvem der kan selv. Vi skal bruge løntilskud,  virksomhedspraktik og uddannelse klogt, og vi skal sikre branchekendskabet i indsatsen.

Debatten blev modereret af Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken og debattens pointer bliver videregivet til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, der arbejder videre med de fremadrettede indsatsstrategier i lyset af reformen.

Et væsentligt tema på dagen var også betydningen af det tætte samarbejde mellem jobcenter og leverandør, så vi sikrer, at borgerne får mest ud af den fælles indsats, vi tilbyder dem. 

Efter paneldebatterne var der et oplæg af lektor Lena Brogaard fra Roskilde Universitet. Her blev deltagerne introduceret til den formelle-relationelle kontraktmodel – en tilgang, der kombinerer juridiske rammer med relationelle principper for at styrke samarbejdet og skabe fælles gevinster i kontraktrelationer til gavn for borgerne. BIF har anvendt modellen i det seneste gennemførte udbud, Særlig beskæftigelsesindsats for udsatte borgere over 30 år, og har ambitioner om at bruge tilgangen bredere fremover både i udbud/kontrakter og i den konkrete leverandør- og kontraktstyring. 

Til sidst samlede direktør Signe Maria Christensen op på dagens hovedpointer og takkede af.

Under dokumenter kan du finde præsentationer fra årsmødet samt et resumé af pointer fra dagens møde som vil blive videregivet beskæftigelses- og integrationsudvalget. 

Direktør Marianne Becker Andersen, Tomas Ballisager, Konsulenthuset Ballisager og Johan Schmidt drøfter indsatsen for jobparate. Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken var moderator på paneldebatten.
Fotograf
Københavns Kommune

Dokumenter

Her finder du præsentationer mv. fra årsmødet