Jobcenter København
Jobcenter København varetager myndighedsopgaver og lovpligtige tilbud og indsatser, som led i den samlede beskæftigelses,- uddannelses,- og/eller integrationsrettede indsats til københavnerne. Faglig Indkøbs opgave og ansvar er at understøtte Jobcenter København med at tilvejebringe aftaler om de typer af eksterne tilbud og indsatser, som centrene har behov for til deres målgrupper.
I nedenstående får du en kort introduktion til centre og enheder i Jobcenter København og den enkeltes enheds ansvarsområder, opgaver og målgrupper.
Du vil som samarbejdspartner skulle samarbejde tæt med et eller flere af centrene i Jobcenter København - afhængig af målgrupperne i din aftale med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Vis alle
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Jobcenter København
Vis alle
Center for Beskæftigelse og Afklaring
Ansvarsområder
Center for Beskæftigelse og Afklaring (CBA) er den del af Jobcenter København, der har ansvaret for den samlede indsats til borgere langt fra arbejdsmarkedet.
Indsatsen har fokus på bl.a. job, rehabilitering og/eller afklaring til fleksjob eller førtidspension. Målet med ét samlet center for målgruppen langt fra arbejdsmarkeder er at sikre færre unødigt lange borgerforløb og flere helhedsorientererede og koordinerede forløb.
Målgrupper og opgaver
- Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere
- Ressourceforløb
- Rehabilitering
- Fleksjob
- Ledighedsydelse
- Revalidering
- Førtidspension
- Sikker By (den kriminalpræventive indsats)
Center for Beskæftigelse og Erhverv
Ansvarsområder
Center for Beskæftigelse og Erhverv (CBE) er den del af Jobcenter København, der har ansvaret for den samlede indsats til borgere tæt på arbejdsmarkedet.
Indsatsen har fokus på at få ledige borgere i job. Den borgerrettede indsats centreres bl.a. om:
- Samtaler med borgerne og formidling til ordinære job
- Rettidig aktivering via etablering af løntilskud, virksomhedspraktikker, uddannelses- og opkvalificeringstilbud, og øvrige jobrettede tilbud
- Samarbejde med a-kasserne, samt for de sygemeldte borgere dialog med arbejdsgivere og sagsforberedende arbejde ift. rehabiliteringsmøder.
Den virksomhedsrettede indsats foregår især i Københavns Erhvervshus, der samtidig også er virksomhedernes indgang til kommunen. I den af centrets indsats arbejdes der bl.a. med:
- Opsøgning af virksomheder for jobåbninger mv.
- Matcharrangementer og karriereprogrammer
- 360 graders erhvervsservice, herunder fx bistand til rekruttering
CBE varetager desuden en række særlige indsatser fx:
- Handicapområdet
- Nytteindsats
- Jobrotationsordning
- Seniorjobordning
Målgrupper
- Dagpengemodtagere
- Jobparate kontanthjælpsmodtagere
- Sygedagpengemodtagere
- Borgere i jobafklaringsforløb (JAF)
- Virksomheder
- Seniorpension
- Borgere med funktionsnedsættelser, der er i job
- Internationale jobsøgere, medfølgende partnere og internationale studerende
Center for Sprog og Integration
Ansvarsområder
Center for Sprog og Integration (CSI) er den del af Jobcenter København, der primært arbejder med sprog og integration.
CSI's primære målgruppe er borgere omfattet af integrationsloven, men varetager også aktiviteter og opgaver relateret til andre borgere, med behov for styrkelse af sprog i sammenhæng med job eller uddannelse. Hertil kommer gruppen af selvforsørgede og familieforsørgede udlændinge.
Centret har en central rolle i modtagelsen af alle nyvisiterede flygtninge og familiesammenførte, der kommer til København. Centret har den koordinerende funktion og er, udover alle jobrettede aktiviteter for borgerne, også ansvarlig for indkvarteringen af borgerne, koordineringen med de øvrige forvaltninger, opstart og afvikling af det lovpligtige selvforsørgelses- og hjemrejseprogram (S&H program), hvori danskuddannelse på centrets egen kommunale sprogskole indgår.
CSIs kerneopgave er at få integrations- og sprogborgere i job eller tættere på arbejdsmarkedet. For nogle betyder dette hjælp til at søge job, finde praktikker m. lign., ofte i sammenhæng med en styrkelse af det danske sprog – enten gennem formel danskuddannelse eller gennem en mere arbejdsmarkedsrettet sproglig opkvalificering rettet direkte mod job.
CSI varetager ikke danskuddannelse for den store gruppe af selvforsørgede og familieforsørgede borgere med ret til danskuddannelse.
Danskuddannelse til denne målgruppe varetages i København af to private sprogskoler. Du kan læse mere om vores private samarbejdspartnere om danskuddannelse her.
Målgrupper
- Selvforsørgelses-og hjemrejseydelsesmodtagere
- Personer omfattet af integrationsloven
- Familiesammenførte
- Selvforsørgede og familieforsørgede
Øvrige målgrupper med sproglige barriere:
- Dagpengemodtagere, med undtagelse af akademikere
- Jobparate kontanthjælps- og overgangsydelsesmodtagere over 30 år
- Uddannelses- og aktivitetsparate uddannelseshjælps- og overgangsydelsesmodtagere
Ungeenheden
Ansvarsområder
Ungeenheden (UNG) er den del af Jobcenter København, der har ansvaret for den samlede indsats til åbenlyst uddannelsesparate, uddannelsesparate og aktivitetsparate unge mellem 18 og 29 år.
Indsatsen har fokus på at få unge i uddannelse eller job og/eller afklaret til fleksjob eller førtidspension.
Ungeenheden har også ansvaret for samarbejdet på tværs af Københavns Kommune med den kommunale ungeindsats (KUI), sammen med Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltning. Læs mere om KUI her: Københavns Ungeindsats.
Målgrupper
- Åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere
- Uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere
- Aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere
Ydelsesservice
Ansvarsområder
Ydelsesservice (YDS) er den del af Jobcenter København, der administrerer forsørgelsesydelser til ledige og sygemeldte københavnere. Ydelsesservice træffer afgørelse om og udbetaler kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, løntilskud, ledighedsydelse, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse, ressourceforløbsydelse, revalideringsydelse samt repatriering.
Ydelsesservice har dermed også en omfattende kontakt til borgere og virksomheder.
Ydelsesservice har også til opgave at partshøre og evt. udmønte sanktioneringen af borgere gennem stop for udbetalingen af ydelser, f.eks. hvis borgeren udebliver fra et tilbud eller ikke står til rådighed.
I Ydelsesservice er desuden placeret bogholderi, der dels betaler alle regninger for fx tilbud og lægeerklæringer - som ikke administreres og udbetales direkte via BIFs ordrestyringsstyringssystem. Desuden har Ydelsesservice ansvaret for administrationen af bl.a. danskuddannelsesområdet fsva. de private sprogskoler.
Målgrupper
Alle ydelses- og målgrupper